16 gru 2019

SZKOLENIE: "Niewydolność żylna"

Szkolenie pt. "Niewydolność żylna - podstawy nowoczesnej diagnostyki i leczenia" to wyjątkowy kurs prowadzony przez lekarzy specjalistów Kliniki Flebologii w czasie, którego poznacie Państwo tajniki współczesnej dziedziny zajmującej się diagnostyką i leczeniem chorób żył.

SZKOLENIE: "Niewydolność żylna"

Fundacja na rzecz Rozwoju Flebologii od lat wspiera młodych lekarzy, chcących rozwijać się zawodowo w zakresie diagnostyki i leczenia chorób układu żylnego. W najbliższym szkoleniu pt. "Niewydolność żylna - podstawy nowoczesnej diagnostyki i leczenia" dla wybranych 10 uczestników oferujemy udział bezpłatny. Wszystkie szczegóły nt. szkolenia znajdują się poniżej.

Nazwa szkolenia:Niewydolność żylna - podstawy nowoczesnej diagnostyki i leczenia.

Miejsce: KLINIKA FLEBOLOGII, Wawelska 5, Warszawa

Data szkolenia: 22.01.2020 (od godziny 15.45)

Wykładowcy: Zespół Kliniki Flebologii (dr Cezary Szary, dr Justyna Wilczko, dr hab. n. med. Tomasz Grzela)

Szkolenie prowadzone jest w formie 4-godzinnych zajęć teoretycznych, realizowanych w schemacie interaktywnych wykładów (połączonych z dyskusją).

Tematy wykładów:

1. Anatomia i patofizjologia choroby żylnej. Dogmaty i kontrowersje. (Tomasz Grzela)

2. Nowoczesna diagnostyka układu żylnego. Dlaczego samo badanie USG Doppler to za mało? (Cezary Szary)

3. Przegląd wybranych technik leczenia niewydolności żylnej. Czy zawsze możliwe jest leczenie przyczynowe? (Justyna Wilczko)

Koszt szkolenia: 300 zł

UWAGA: Dla wybranych 10 uczestników spełniających poniższe kryteria uczestnictwa Fundacja na Rzecz Rozwoju Flebologii przewidziała wstęp bezpłatny.

Kryteria bezpłatnego uczestnictwa dla lekarzy zainteresowanych szkoleniem przedstawiają się następująco:

- lekarz posiadający ważne prawo wykonywania zawodu;
- osoba wykazująca zainteresowanie flebologią;
- lekarz w trakcie specjalizacji z chirurgii lub radiologii i diagnostyki obrazowej (staż pracy - od drugiego roku wzwyż).

Osoby spełniające powyższe kryteria proszone są o przesłanie listu motywacyjnego i swojego aktualnego CV ze zdjęciem na adres: administracja@klinikaflebologii.pl

O przyjęciu na szkolenie decyduje Zarząd Fundacji. Wybrani uczestnicy zostaną poinformowani o przyjęciu na kurs do 16.01.2020 r.

Zespół Kliniki Flebologii zaprasza.